Biografie

Eline van Vroonhoven (1985) begon op achtjarige leeftijd met pianolessen. Op haar zestiende werd ze toegelaten op het Brabants Conservatorium bij Ton Demmers. In 2007 studeerde ze af aan het conservatorium met hoge cijfers, daarna studeerde ze verder aan de Zuid-Nederlandse Hogeschool voor Muziek in Maastricht. Daar studeerde ze bij de Poolse Barbara Grajewska en bij de Russische Mila Baslawskaya, beiden gerenommeerde pianopedagogen én pianistes. In februari 2010 behaalde zij haar diploma Master of Music met als eindbeoordeling een 9.

Naast haar studie volgde Eline ook vele masterclasses bij diverse prominente musici zoals Menahem Pressler, Daniel Blumenthal, Rian de Waal, Ronald Brautigam en Marie-Laure Boulanger. Tijdens haar studie zijn diverse kamermuziekensembles ontstaan, waarin Eline nog steeds actief is. Zo heeft zij een duo met violiste Rolin van Opstal (duo Roline) en een duo met fluitiste Liset Pennings.

Eline van Vroonhoven is een ervaren begeleidster van solisten, zij trad op als pianobegeleider bij diverse concoursen zoals het Prinses Christina Concours, Euroconcours viool, Herman Krebbers Concours en IPMC. Verder speelt zij met diverse koren, zowel klassiek als licht repertoire en remplaceert ze regelmatig in (amateur)orkesten. Ook is zij sinds enkele jaren werkzaam op de Fontys Dansacademie als muzikaal begeleider van klassiek ballet.

Naast al haar activiteiten als pianiste, heeft zij ook een eigen privé-lespraktijk aan huis, waar zij lesgeeft aan beginnende en gevorderde pianisten van alle leeftijden. Hier probeert zij haar passie voor het pianospelen over te brengen aan al haar leerlingen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren