Ensembles

Eline van Vroonhoven en Rolin van Opstal, duo viool piano Rolin Kamermuziek EnsembleSamen met violiste Rolin van Opstal vorm ik het kamermuziek ensemble ‘Duo Roline’. Wij ontmoetten elkaar tijdens onze studie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar wij samen een breed repertoire instudeerden. We hebben samen lessen gevolgd bij onder meer Dmitri Ferschtman, Mila Baslawskaya en András Czifra. Ook zijn wij geselecteerd voor openbare masterclasses in Muziekcentrum Frits Philips, waar wij les kregen van Menahem Pressler, de pianist van het befaamde Beaux-Arts Trio, en van het viool-pianoduo Isabelle van Keulen en Ronald Brautigam.

Samen gaven wij al vele concerten, onder meer in de Toonzaal in Den Bosch. Ons repertoire is uitgebreid, met onder andere de grote sonates van Brahms, Franck, Beethoven en Schubert. Dit wisselen wij af met kortere werken, waardoor we altijd veelzijdige en dynamische programma’s kunnen brengen.

Duo Roline verzorgt naast de serieuzere concerten ook zeer toegankelijke concerten, bedoeld voor de minder geoefende luisteraar. Hiervoor hebben wij een wat lichter repertoire dat bestaat uit (arrangementen van) vele bekende klassieke werken. Zo geven wij regelmatig concerten in verzorgingsinstellingen (Concerten Jong voor Oud). Ook kunnen wij een programma samenstellen dat speciaal op kinderen is gericht. Mede door de frisse, toegankelijke presentatie zijn deze concerten altijd een succes!
(Zie bijvoorbeeld een recensie van een van de kinderconcerten die wij gaven in de Toonzaal).

Wilt u Duo Roline boeken voor een concert of om uw feestelijke gelegenheid van live muziek te voorzien? Neem contact met mij op en informeer naar de mogelijkheden. Wij stellen graag speciaal voor u een mooi programma samen!

Duo met Liset Pennings

Tijdens mijn studie leerde ik fluitiste Liset Pennings kennen, en dit resulteerde uiteindelijk in ons duo fluit-piano, een echt kamermuziek ensemble. Sinds 2007 geven wij regelmatig concerten samen, onder andere in Kasteel Heeswijk, maar ook in verzorgingsinstellingen (Concerten Jong voor Oud). Ook speelden wij een aantal keer in de finale van een serie concerten voor jong talent, onder andere in de Boshoeve en Huize Bergen.

Wij hebben een uitgebreid repertoire, variërend van serieus concertrepertoire, zoals de Sonate Undine van Reinecke en de Sonatine van Burton, tot het lichtere klassiek repertoire, waaronder ook arrangementen van bekende klassieke werken. Ook staat de swingende, ‘jazzy’ sonate van Mike Mower op ons repertoire.

Ons duo is te boeken voor diverse gelegenheden. Uiteraard voor recitals en concerten met een mooi concertprogramma. Maar ook voor informelere concerten, waar wij in samenspraak met u een geschikt programma voor kunnen samenstellen. U kunt denken aan een muzikaal intermezzo tijdens een speciale gelegenheid, bruiloft of uitvaart. Voor allerlei soorten gelegenheden kan live muziek nét dat beetje extra zijn.

Wilt u ons boeken voor een concert of om uw feestelijke gelegenheid van live muziek te voorzien? Neem contact met mij op en informeer naar de mogelijkheden. Wij stellen graag speciaal voor u een mooi programma samen!